Hlavní obsah

Zloděj vykradl chatu, při honičce s policisty havaroval a zemřel

Právo, Petr Marek
Šumperk

Tragicky skončilo sobotní pronásledování 27letého lupiče z Opavy, který poté, co se dvěma komplici vyloupil rekreační chatu v Hraběšicích na Šumpersku, prchal ve vozidle Škoda Octavia před policisty. Muž po šestatřicetikilometrové honičce v Janovicích nezvládl řízení, havaroval a zraněním, která utrpěl, na místě podlehl.

Foto: Policie ČR

Zloděj ujížděl v kradeném autě, při nehodě zemřel.

Článek

Právu to v pondělí řekl šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík s tím, že případem se kromě policie zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Trojlístek pachatelů do chaty vnikl bez použití násilí v době od 16. do 17. listopadu. Z objektu odcizili vířivou vanu, elektrický gril, dřevěný kulečník, chladicí box na víno, dva barevné televizory, krbová kamna, části sauny, dvanáct elektrických přímotopů, sklokeramickou desku a postele. Celkově tak způsobili škodu kolem 210 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Zloděj ujížděl v kradeném autě, při nehodě zemřel

Policisty na místo 17. listopadu přivolal majitel chaty okolo 22. hodiny poté, co dostal signál na mobilní telefon, že je tam něco v nepořádku. V době příjezdu policistů u objektu stála dvě vozidla - dodávka a Škoda Octavia - a lupiči se chystali zmizet.

Foto: Policie ČR

Zloděj ujížděl v kradeném autě, při nehodě zemřel

„Na místě jsme zadrželi devětadvacetiletého muže. Druhý, dosud neznámý pachatel ujel v dodávce, třetí, sedmadvacetiletý pachatel se pokusil o totéž, a to směrem na Rýmařov přes Skřítek, a nakonec velmi riskantní jízdu zaplatil životem. Řidiči při incidentu několikrát do policistů vozidly najížděli, až tito museli uskakovat. Nikdo ale nebyl zraněn. Policisté zase, ve snaze zadržet je, několikrát použili varovný výstřel,“ uvedl Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám