Hlavní obsah

Rodina na Vyškovsku měla 15 let zavírat dceru doma, vše byl ale výmysl

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Před několika měsíci otřásla Milonicemi na Vyškovsku děsivá zpráva - místní rodina roky věznila ve svém domě svou třiatřicetiletou dceru, nedovolila jí kontakt s okolím, zabraňovala jí v přístupu k telefonu či internetu a bůhví, co se vlastně všechno v domě dělo, jak spekulovala některá média. Po pečlivém vyšetřování ale policisté došli k závěru, že k žádnému věznění ani jinému omezování svobody, natož pak týrání v rodině nedocházelo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letos v červenci sousedé zavolali policii kvůli podivnému kvílení, ozývajícímu se z jednoho z domů. Strážci zákona pak měli na místě najít dívku, která se podle ihned vyrojivších se spekulací 15 let nepodívala za zdi nenápadného rodinného domu.

Žena skončila v Brně na psychologii a vesnicí se rozběhly divoké fámy. Rodiče ji měli skrývat před úřady a vyhrožovat jí, že pokud o tom někomu řekne, zavřou ji do blázince nebo do vězení.

Na základě rozsáhlého několikaměsíčního šetření, shromážděním svědeckých výpovědí a na podkladě množství znaleckých posudků nebylo toto podezření prokázáno a nebylo zjištěno spáchání ani jiného trestného činu, například zbavení osobní svobody, a to ani ve vztahu k jiným členům a příslušníkům rodiny.

"Naopak šetřením bylo potvrzeno, že žena se sama vyhýbala lidem, dobrovolně se zavírala doma a vybudovala si sociální fobii. Neměla také zájem o praktické věci života jako výdělek, placení pojištění nebo lékařskou péči,“ prohlásila policejní mluvčí Iva Šebková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám