Hlavní obsah

Prodavač novin vystartoval na lupiče, ten se mu ještě omluvil

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Notnou dávku odvahy prokázal prodavač novin v prodejně v Jeseníku, když po něm lupič maskovaný kuklou a s nožem v ruce požadoval peníze. Útočníkovi sevřel v obranném manévru ruku se zbraní tak rázně, že se lupič vylekal, sundal masku a začal se omlouvat.

Foto: Policie ČR

Nože se prodavač nelekl. (Ilustrační foto)

Článek

„Z trestného činu loupež je podezřelý osmnáctiletý mladík z Jeseníku, který v sobotu kolem dvacáté hodiny vešel do prodejny s novinami na Husově ulici v Jeseníku. Pachatel byl maskován kuklou a v ruce držel kuchyňský nuž s 20centimetrovou čepelí, po obsluze požadoval finanční hotovost,“ informoval v neděli mluvčí olomouckého krajského policejního ředitelství Josef Bednařík.

Prodejce na výzvy útočníka po vydání peněz nereagoval a v obavě o svůj život uchopil ruku, ve které útočník držel nůž.

„Pachatel byl reakcí tak zaskočen, že svého jednání zanechal a sundal si i kuklu. Začal se vymlouvat, že se jedná o žert, poté z prodejny odešel. Při incidentu nedošlo k újmě na zdraví a k žádné škodě. Mladíkovi hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ řekl Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám