Hlavní obsah

Otravy metanolem nekončí, v Havířově bojuje o život další žena

– Havířov
Právo, Aleš Honus

Série otrav metylalkoholem nekončí ani po téměř třech měsících od doby, kdy se jedovatá chemikálie dostala do prodejní sítě. V noci na neděli skončila v nemocnici osmačtyřicetiletá žena z Havířova, její stav je kritický. Následně byl hospitalizován také o sedm let starší muž, který s ženou alkohol požíval. Otravy metylalkoholem si zatím v Česku vyžádaly pětatřicet obětí.

Foto: Celní správa

Oba pacienti podle policie měli požívat alkohol z podezřelých lahví.

Článek

U otrávené ženy zasahovali v Havířově záchranáři v neděli asi hodinu po půlnoci.

„Osmačtyřicetiletá žena se záchranáři nekomunikovala, lékař zjistil poruchu vědomí. Příznaky jejího stavu, který byl život ohrožující, svědčily pro možnost intoxikace metylalkoholem. Pacientka byla následně transportována do nemocnice v Havířově ,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Událost vyšetřuje policie. „Vzhledem ke zjištěným okolnostem apelovali policisté také na muže, který měl s ženou požívat alkohol, aby se i on podrobil lékařskému vyšetření. Následnými analýzami byla detekována intoxikace methylalkoholem u obou zúčastněných,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Oba pacienti podle policie měli požívat alkohol z lahve, která nebyla okolkována. „Vzhledem k aktuální události opakujeme apel na veřejnost, aby nepožívala alkohol neznámého původu, z lahví neopatřených kolky,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám