Hlavní obsah

Z dálnice D5 vylétl kamión, ale nikdo si toho nevšiml. Posádka zemřela bez pomoci

Právo, Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Tragická dopravní nehoda se odehrála nad ránem na 143. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov u Svaté Kateřiny. Kamión tam vylétl z vozovky a narazil do betonového mostku pod dálnicí. V kabině zemřel řidič a spolujezdec.

Nehoda kamiónu na D5Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Nehoda slovenského kamiónu, který převážel plechy, se stala na úplně rovném úseku, kde ovšem panovala hustá mlha. "Z kabiny jsme pomocí hydraulických nůžek vyprostili dva muže. Byli už mrtví," řekl Právu velitel zasahujících hasičů Jaroslav Dvořák z Tachova.

Podle hasičů byla těla při jejich příjezdu na místo už ztuhlá a chladná. Studený byl také motor vozidla a bláto na pneumatikách bylo zaschlé. To by nasvědčovalo tomu, že se nehoda stala ještě za tmy, ale kvůli nízké viditelnosti a slabému provozu ji nikdo nezaznamenal. Posádka kamiónu tak v kabině zemřela bez jakékoliv pomoci. Navíc kamión naneštěstí sjel z dálnice jen kus za svodidly, která případně mohla pádu kamiónu zabránit.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Místo nehody

"Lidem v kamiónu už nebylo pomoci," konstatovala mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková.

Pravděpodobnou příčinou nehody je řidičův mikrospánek. Spolujezdec zřejmě spal na lehátku v horní části kabiny. "Příčina nehody je v šetření," řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám