Hlavní obsah

Výslech pořadatele rallye příčinu tragické nehody v Lopeníku neodhalil

Právo, Petr Marek
Uherské Hradiště

Policie již vyslechla Petra Bujáčka, pořadatele sobotní Autogames Rally Show Uherský Brod, při které v Lopeníku na Uherskohradišťsku přišly o život čtyři mladé dívky. Všechny okolnosti tragické nehody však stále nezná. Nemůže proto určit ani její příčinu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Při nehodě zemřely čtyři dívky.

Článek

„Pan Bujáček je jeden z lidí, jejichž výpovědi jsou pro šetření podstatné. Poznatky, které jsme od něj získali, jsou velmi cenné. Totéž lze ale říct i o dalších svědcích, které průběžně vyslýcháme. Třeba včera (v úterý, pozn. red.) se nám přihlásili dva noví na základě naší pondělní výzvy,“ řekl Právu mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Mluvčí ale zdůraznil, že jakékoliv závěry vyšetřovatelů by nyní byly předčasné. „Čekáme na expertízy, zprávu meteorologů o povětrnostní situaci na místě, zkoumáme kamerové záznamy z vozů, které tam projely před nehodou a vyhodnocujeme i další poznatky,“ řekl Mergental.

Vyjádřit se k tragédii v Lopeníku stále odmítá i Bujáček. „Vypovídal jsem na policii. Vám však nic říct nemohu. Věc je ve stádiu vyšetřování, zkuste to pochopit,“ řekl Právu ve středu bez dalších podrobností Bujáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám