Hlavní obsah

V Zákolanech zuřil požár, střecha bývalého cukrovaru se v plamenech propadla

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Areál bývalého cukrovaru vzplál ve středu v Zákolanech na Kladensku. Na místě zasahovalo 20 hasičských jednotek z Kladenska, Mělnicka i Prahy-západ. Podle mluvčí středočeských hasičů se snažili zabránit rozšíření požáru na další budovy.

Hořící cukrovar v ZákolanechVideo: Radek Plavecký, Právo

 
Článek

Oheň se podařilo hasičům dostat pod kontrolu kolem 10. hodiny. Do útrob vyhořelého a stále doutnajícího areálu se ale nikdo neodvažuje, protože se dovnitř zřítila střecha a stále hrozí zřícení štítu budovy. Z vnitřku se tak stále valí hustý dým.

V obci nebylo podle starostky Lucie Wittlichové potřeba zavádět nějaká speciální opatření. „Limity škodlivin v ovzduší nebyly překročené, takže jsem jenom zavolala do školy a místního obchodu, hlavně aby děti nechodily moc ven. Nic dalšího nebylo potřeba,“ řekla Právu starostka Wittlichová.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Požár v bývalém zákolanském cukrovaru

Hasiči začali vyšetřovat příčinu vzniku požáru. Objekt byl údajně monitorován kamerovým systémem, ten by mohl pomoci při vyšetřování a mohl by ukázat, v kterých místech požár vznikl.

BEZ KOMENTÁŘE: V Zákolanech hoří bývalý cukrovarVideo: pozary.cz

V oblasti, kde kolem 4. hodiny ranní vypukl požár, platil třetí stupeň, tedy druhý nejvyšší, požárního poplachu.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

V Zákolanech zuří požár, hoří bývalý cukrovar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám