Hlavní obsah

Zloděj pobodal majitele domu, policisty na jeho stopu přivedla čepice

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Dalších až deset let za mřížemi si vykoledoval 27letý recidivista, který letos v září pobodal v Jihlavě obyvatele domu, do něhož se vloupal. Kriminalisté ho nyní objevili ve vězení, kde si odpykává trest za jinou majetkovou činnost. Informovala o tom v úterý policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ, který vešel ve známost jako kauza ztracené čepice, začali jihlavští policisté rozkrývat v úterý 18. září. Tehdy je časně ráno vyburcoval výjezd k přerušené vloupačce, při níž majitel domu přistihl zloděje. Nevítaný návštěvník ale muže nejprve zbil pěstmi a poté ho pobodal nožem. Na útěku však ztratil čepici, z níž kriminalisté mimo jiné zajistili biologické stopy.

„Dále jsme v rámci prověřování získávali další důležité informace k případu. Ty nás nasměrovaly k podezřelému sedmadvacetiletému muži z Jihlavska,“ řekl kriminalista Pavel Krčál. Jak dodal, stejné stopy vedly k dalším šesti vloupačkám do rodinných domů.

Na základě shromážděných důkazů zahájila policie trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a tří přečinů, a to krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ sdělil policejní komisař Martin Jůzl.

Jak dodal, jedná se o muže, který byl v minulosti již opakovaně pravomocně odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Z minulého výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn vloni v březnu a v současné době je již opět ve věznici, kde si odpykává trest odnětí svobody za jinou majetkovou trestnou činnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám