Hlavní obsah

Policie má desítky záběrů ze závodních aut, příčinu tragédie na rallye ale nezná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie stále nezná příčinu tragické sobotní nehody v Lopeníku na Uherskohradišťsku na Autogames Rally Show Uherský Brod, při které přišly o život čtyři dívky ve věku od sedmi do dvaceti let, ač vyšetřování intenzivně pokračuje.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Záchranné složky na místě neštěstí

Článek

„Pracuje se na znaleckých posudcích, z nichž mezi stěžejní patří ten z oboru dopravy, který velmi důkladně rozebere průběh havárie po technické stránce. Probíhají výslechy dalších svědků a pečlivě se zkoumají záběry z kamer umístěných v závodních autech, která místem neštěstí projížděla. K dispozici jich máme asi desítku,“ řekl Právu v úterý mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Upozornil také, že nadále platí pondělní výzva, v rámci které policisté žádají všechny přímé svědky tragédie, ale i svědky okolností před srážkou, aby se se svými informacemi, byť i drobnými, přihlásili přímo na policii, nebo je zatelefonovali na linku 158. Zároveň žádají ty, kteří mají jakýkoliv videozáznam nebo fotografie této tragédie, aby je policii předali.

Nehoda na rallye na Zlínsku Video: Novinky

V sobotu na rallye Uherský Brod zabilo auto během rychlostní zkoušky čtyři dívky. Řidič vozu, brněnský právník Michael Bartončík, řekl, že za havárii může vítr, který auto vzal po přejetí horizontu. Auto prý dostalo "nevysvětlitelný boční impulz", který nebylo možné korigovat.

Auto srazilo nejprve dvě sestry ve věku sedm a 18 let, posléze narazilo do dalších dvou dívek ve věku 18 a 20 let. Dívky zřejmě stály v místě, které nebylo označeno bezpečnostní páskou. Nebylo tedy určeno pro diváky. Ti, co ale na závody běžně nechodí, podobné věci neví. "Bohužel, máme málo prostoru tyto věci lidem sdělit," řekl v neděli mluvčí Federace automobilového sportu Josef Pátl.

RallyShow Uherský Brod se letos jela počtvrté, tragédie se stala během první rychlostní zkoušky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám