Hlavní obsah

Zloděj ukradl 15 aut, zajímaly ho hlavně octavie

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňští kriminalisté dopadli zloděje, který ukradl na území města patnáct aut. Zaměřil se na škodovky a další vozidla koncernu Volkswagen. „Celková škoda je téměř dva a půl miliónu korun,“ uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle ní se policistům většinu vozidel podařilo zajistit. „Pachatel si je odstavil na různých místech. Další auta jsme rozeznali podle náhradních dílů z vrakovišť a na jedno vozidlo jsme přišli těsně před tím, než bylo rozebráno,“ doplnila policistka Markéta Fialová.

Devětadvacetiletý muž je obviněn z krádeže a soud ho poslal do vazby. „Zajímaly ho hlavně octavie. Poškodil zámek levých předních dveří a manipulací se spínací skříňkou se mu podařilo vozidla nastartovat. Odcizil z nich vše, co zde jejich majitelé zanechali – autorádia, navigace, notebooky, doklady, ale i věci osobní potřeby jako například oblečení,“ dodala Štefflová.

Reklama

Výběr článků

Načítám