Hlavní obsah

Firma půjčila mužům vagóny za 80 miliónů, našla je přemalované v Polsku

– Ostrava/Praha

Okresní soud v Ostravě poslal do vazby tři muže, kteří jsou obviněni z podvodu s nákladními železničními vagóny za 80 miliónů korun. Vozy skončily v Polsku se změněnou identifikací. Informoval o tom v pondělí Český rozhlas Radiožurnál.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mezi vazebně stíhanými je podle rozhlasu také krnovský zastupitel Jaromír Foltýn, zvolený za nezávislé občanské sdružení NEOS, který je i šéfem Okresní hospodářské komory v Bruntále.

"Mohu potvrdit, že v dané věci bylo zahájeno trestní stíhání proti třem osobám, které jsou obviněny z trestného činu podvodu, padělání a pozměňováni veřejné listiny," řekl Radiožurnálu Martin Válek z krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Trojice obviněných podle policie podvedla ostravskou železniční společnost TSS Cargo a.s. Firma půjčila pětadvacet svých vagónů, za které ale nikdo neplatil. Následně své vagóny objevila v Polsku natřené jinou barvou a s novými identifikačními znaky. "Na jednom z těch vagónů zapomněli urazit identifikační číslo. Je to takový malý plíšek. Na všech ostatních byly ty štítky pryč," popsal Radiožurnálu právník podvedené firmy Karel Ležatka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám