Hlavní obsah

Zeptal se, kolik je hodin, poté ženu udeřil a znásilnil

– Šumperk
Právo, Petr Marek

Sedmadvacetiletého pachatele, který v srpnu znásilnil 47letou ženu ze Zábřežska, dopadli v těchto dnech šumperští kriminalisté. Muž se ženy nejprve zeptal, kolik je hodin, poté ji silně udeřil do hlavy a znásilnil. Stíhán je vazebně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nešťastnice se 17. srpna okolo osmnácté hodiny vracela z procházky v okrajové části Zábřehu ze směru od Račice k ulici Nad Lihovarem. Asi 200 metrů od ulice ji oslovil neznámý muž, který se jí zeptal, kolik je hodin.

"Žena mu odpověděla a pokračovala dál v chůzi. Po dvou nebo třech krocích však byla udeřena do zadní části hlavy tak silně, že upadla na zem,“ řekl Právu šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík a dodal, že hrubián proti oběti následně použil další násilí.

„Postupně se dopustil loupeže, znásilnění a vydírání. Ženě při napadení způsobil zranění s hospitalizací v nemocnici,“ uvedl mluvčí a doplnil, že kriminalistům se pachatele podařilo usvědčit po usilovném, složitém, detailním pátrání a šetření v úterý.

„Muž, který se dosud násilné trestné činnosti nedopustil, se ke všem skutkům doznal. Hrozí mu za to až deset let za mřížemi,“ konstatoval Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám