Hlavní obsah

Pobodal se do břicha a svedl to na jiného, přiznal se až v nemocnici

Novinky, Ondřej Kořínek
Moravská Třebová

Byl jsem napaden a pobodán volal na tísňovou linku ve středu muž z Moravskotřebovska. Na místo ihned vyrazila posádka záchranné služby a policisté, kteří místo zajistili a začali s ohledáváním. Druhý den se ale napadený muž v nemocnici přiznal, že si vše vymyslel.

Foto: Policie ČR

Nůž, kterým se muž pobodal.

Článek

Muž s bodným zraněním břicha si přivolal kolem poledne záchranku, která zároveň informovala policisty o možném napadení. Poraněný muž v jedné z obcí u Moravské Třebové policistům na místě uvedl jméno útočníka, který ho napadl.

Zraněný muž byl převezen do nemocnice a podle lékařů byl mimo ohrožení života. Kriminalisté na místě zajistili nůž. „Během dne vyšetřovatelé sestavili sled událostí a žádná z označených indicií poškozeným ovšem nenasvědčovala, že by mu bodná zranění mohla způsobit jím označená osoba,“ konstatovala mluvčí policie Anna Štegnerová.

Napadeného muže mohli kriminalisté vyslechnout až ve čtvrtek a ten přiznal, že si napadení vymyslel. „Proč ale označil možného pachatele, který mu měl zranění způsobit, přestože se tak nestalo, to kriminalisté stále prověřují,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám