Hlavní obsah

Mladík požádal o toaletní papír, když babička odešla, vzal jí úspory

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Stačila dvouhodinová návštěva dvacetiletého mladíka u osmdesátileté seniorky z Hradce Králové, aby žena přišla o více než sto tisíc korun. Nejsmutnější na případu je, že se jednalo o vnuka a babičku. Zloději teď hrozí až pět let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Během návštěvy, kdy si vnuk přišel k babičce pro pracovní boty, které měl u ní ještě z dob studií, nalezl v bytě schovaný klíč od skříně, kde měla žena uložené peníze. Poté si klíčem odemkl skříň v ložnici a z ní odcizil toaletní taštičku s finanční hotovostí 107 tisíc korun. Navíc z bytu staré paní zcizil svazek klíčů od bytu a sklepa,“ popsala sobotní událost mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Podle ženy ji vnuk během návštěvy požádal o toaletní papír a mýdlo. Navíc byl u ní dost dlouho na toaletě. Zřejmě mezitím, když vnukovi šla hledat jím požadované věci nebo byl na toaletě, využil příležitosti k odcizení peněz a klíčů. V té době ho totiž babička neměla pod dohledem. Poté odešel. Po chvíli se žena šla podívat do ložnice a zjistila, že jí chybí taštička s našetřenými penězi.

„V úterý odpoledne si vnuk za pomocí odcizených klíčů odemkl v suterénu panelového domu sklepní kóji, ze které chtěl odcizit jízdní kolo. Při tom byl vyrušen babičkou, která ihned zavolala policií. Krátce poté jsme ho zadrželi,“ dodala Pešavová.

Vnuk byl v srpnu propuštěn z vězení

Na policii se muž k činu plně doznal, ale peníze už prý nemá. Utratil je údajně ještě v den krádeže na diskotéce v jedné z vesnic poblíž Přelouče. Zbývající část prý prohrál na automatech. „Jízdní kolo prý nechtěl odcizit, jen si ho půjčit na cestu za kamarádem. Po návštěvě by ho vrátil zpět,“ doplnila mluvčí.

Mladý muž byl letos v srpnu propuštěn z vězení. Odsouzen byl za majetkovou trestnou činnost a maření výkonu úředního rozhodnutí. Teď může soud podezřelého muže za jeho protiprávní jednání poslat na jeden rok až pět let do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám