Hlavní obsah

Na mrtvou družku pobíral sociální dávky, pošťačka si všimla parte

– Brno
Právo, pko

Lépe se mi bude vypořádávat se smrtí družky, když si na ni nechám nějakou památku, nejlépe v podobě jejích dávek. To si možná řekl pětačtyřicetiletý recidivista z Brna, který žil se svou o sedm let starší družkou. Ta vážně onemocněla a zemřela.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Když žena v roce 2010 vážně onemocněla, muž se o ni staral a vyřídil si i všechny potřebné formality k tomu, aby za ni mohl přebírat sociální dávky. Když pak žena o dva roky později zemřela, muž změnil doručovací adresu a za dva týdny měl opět vyřízeny všechny doklady pro dávky.

V novém bydlišti se poštovní doručovatelka chtěla přesvědčit, že zde bydlí i „nemocná“ žena. Protřelý recidivista s tím ale počítal a roli družky svěřil své známé z ciziny. Jenže pracovnice pošty si všimla vyvěšeného parte na jméno ženy, které stále nosili dávky.

„Další kontakt pošťačky s povedeným ošetřovatelem proběhl už za asistence kriminalistů. A byl nejvyšší čas. Pronajatý byt byl vyklizen, v předsíni stálo připravené zavazadlo. Při výslechu obviněný uvedl, že měl sjednánu práci i bydlení u přítelkyně v Nizozemí. Rezervován měl i lístek na odpolední autobus, pouze čekal na finance na jeho zaplacení,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Muži nyní hrozí za podvod až pět let vězení a také bude muset vrátit 130 tisíc korun, na které si podvodem přišel.

Reklama

Výběr článků

Načítám