Hlavní obsah

Pronásledoval bývalou přítelkyni, až skončila na psychiatrii

– Brno
Právo, pko

Na dlouhých šest měsíců proměnil život v peklo své bývalé přítelkyni šestapadesátiletý muž z Brna. Neunesl jejich rozchod a začal ji pronásledovat. Žena nakonec skončila na psychiatrii a muž v rukou policistů. Soud ho následně potrestal za nebezpečné pronásledování tříměsíčním vězením s odkladem na rok a půl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Současně mu soud zakázal jakýkoli kontakt se ženou nebo jejími příbuznými. Muž se nevzdal a případ dotáhl až k Nejvyššímu soudu. Ten ale jeho dovolání smetl ze stolu.

Půl roku své bývalé přítelkyni sliboval cit, lásku a nápravu všeho, co se jí nelíbilo, dokázal se projevit i jako hrubián. Když žena skončila na psychiatrii, protože už nezvládala snášet pronásledování a výhrůžky proti sobě i proti svým dětem, vyšlo najevo, že své vyvolené psal sms zprávy a e-maily, v nichž tvrdil, jak ji miluje, aby se k němu vrátila, že chce obnovit vztah.

"Když to nevycházelo, přitvrdil, a vulgárními výrazy ji urážel, posílal hanlivé e-maily jejím známým a příbuzným, vyhledával děti poškozené, chodil k jejímu bydlišti za účelem kontaktovat ji, na její jméno opakovaně objednával na internetu proti její vůli různé služby a zboží,“ popsal případ mluvčí soudu Petr Knötig.

Nakonec si bývalá přítelkyně změnila telefon i e-mailovou adresu, jenže ani to pronásledovatele neodradilo a začal kontaktovat jejího syna a jí napsal, že ji asi zabije. Pak se snažil dostat se do jejího bytu, což už žena nevydržela a zhroutila se.

Ve svém dovolání pak muž tvrdil, že soudy se dostatečně nevypořádaly s jeho obhajobou. Soudci NS ale v neveřejném zasedání jeho stížnosti nevyslyšeli a dovolání odmítli.

Reklama

Výběr článků

Načítám