Hlavní obsah

Mladík ukradl motorku a prchal po D1, policisté museli střílet

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Na střílející policisty mohli v neděli večer narazit řidiči jedoucí po dálnici D1 do Brna. Hlídka tam pronásledovala motorkáře, který ujížděl na kradené motorce. K jeho zastavení policisté použili varovné výstřely.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hlídka chtěla motorkáře zastavit už v Praze, ale řidič na pokyny policistů nereagoval a začal ujíždět. Po najetí na dálnici D1 směřoval k Brnu.

„Policisté zjistili, že muž jede na kradené motorce, proto se ho rozhodli zastavit. Na 18. kilometru použili donucovací prostředek, a sice varovný výstřel ze služební pistole,“ řekl Novinkám mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Muž poté dobrovolně zastavil. Šestadvacetiletý řidič měl zákaz řízení a policisté u něj našli látku připomínající drogy. „Zatím nemáme výsledky expertíz, takže nevíme, zda jde o drogy, a případně jaké,“ dodal mluvčí.

Policisté muže zadrželi a odvezli na služebnu. "Muž je podezřelý z pěti trestných činů. Kromě jízdy na kradené motorce a porušení zákazu řízení také z jízdy pod vlivem drog, nedovoleného ozbrojování, protože u něj byla nalezena zbraň, a pravděpodobně také z držení drog," upřesnil Novinkám policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Reklama

Výběr článků

Načítám