Hlavní obsah

Čtyři auta na Ústecku srazila po setmění chodce

Aktualizováno

V Ústeckém kraji se po setmění střetla čtyři auta s chodci. V Litvínově na Mostecku, Oseku na Teplicku a Litoměřicích byli chodci zraněni, v Chomutově se srážka obešla bez zranění. Vyplývá to z dat policie na Centru dopravních informací.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

První auto srazilo chodce v Lipské ulici v Chomutově kolem 17:20, naštěstí nebyl zraněn. Jen o pár minut později vstoupila chodkyně před projíždějící auto ve Smetanově ulici v Oseku na Teplicku. Její zranění ale podle krajské policejní mluvčí Petry Trypesové nebyla vážná.

O chvíli později srazilo auto chodce v Litvínově na Mostecku, ke sraženému ve Valdštejnské ulici vyjela i rychlá záchranná služba. "Vozidlo nedobrzdilo a chodec vstoupil do vozovky. Záchranka ho odvezla do nemocnice, rozsah zranění ale nevíme," uvedla mluvčí. Krátce před 20:00 se střetlo auto s chodcem také v Masarykově ulici v Litoměřicích, i tam si nehoda vyžádala zásah rychlé záchranné služby.

Podle policie je právě podzimní období, kdy se dříve stmívá, pro chodce na silnicích velmi nebezpečné. Za snížené viditelnosti umírá až polovina ze všech usmrcených chodců. Besip varuje, že chodec oblečený v černém je v noci vidět na 18 metrů, ve světlém oblečení na 55 metrů a chodec s reflexními doplňky na 200 metrů.

Loni na silnicích v Ústeckém kraji zemřelo při 304 srážkách auta s člověkem 15 lidí. Ve 118 případech byli viníky nehody chodci. Letos do září v kraji zemřelo při nehodách už 45 lidí, zda šlo o chodce, řidiče či spolujezdce policie nezveřejnila. Vinu měli ale letos chodci už na 90 z více než 5400 nehod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám