Hlavní obsah

Policie pozatýkala čtyři skupiny 17 lupičů, brali hlavně šperky

Právo, Radek Plavecký
Příbram

Čtyři skupiny celkem 17 pachatelů loupežných přepadení zlatnictví ve středních Čechách a na Moravě zadrželi kriminalisté. Pachatelé mají na svědomí sedm vyloupených prodejen se zlatem, kde celkem uloupili zboží za více než 10 miliónů korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jednalo se o čtyři na sobě nezávislé skupiny pachatelů. Ti při přepadeních používali střelné zbraně, například pistole či samopal, maskovali se kuklami nebo punčochami, používali i pepřový sprej či obušky,“ uvedl ve čtvrtek zástupce vedoucího středočeské kriminálky Aleš Pavlík.

Mezi nejagresivnější lupiče z této velké party patřila dvojice, která vyloupila zlatnictví v Řevnici. Jeden z mužů brutálně napadl prodavačku, zatímco druhý bral zboží. Tato dvojice navíc plánovala také přepadení auta převážejícího peníze na výplaty jednoho ostravského podniku. K tomu už se ale pachatelé nedostali, protože byli pozatýkáni na Příbramsku.

Další čtveřice se zase vyřádila na starším zlatníkovi v Novém Strašecí. Dva z pachatelů hlídali před obchodem, zatímco druzí dva zlatníka napadli pepřovým sprejem, dali mu roubík, svázali lepicí páskou na rukou a nohou a odnesli ho do sklepa, kde ho zamkli.

Největší skupinou pak byla šestičlenná skupina pachatelů, která přepadla zlatnictví v Lipníku nad Bečvou, Ostravě, Šternberku a v Berouně. Všem pachatelům, které policie pozatýkala, hrozí tresty pětiletého až dvanáctiletého vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám