Hlavní obsah

Bartákův společník popřel sexy-smlouvy

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolumajitel modřanské polikliniky František Fencl ve středu u Městského soudu v Praze popřel, že by podepisoval jakékoli smlouvy s dodatky o poskytování sexuálních služeb pro asistentky jednatele firmy Jaroslava Bartáka

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Barták doprovázen eskortou přichází k soudu.

Článek

Fencl prohlásil, že jako výkonný ředitel byl jediný, kdo pracovní smlouvy zaměstnanců podepisoval. „Smlouvy jsem připravil, většinou jsem jim je dával osobně, někdy Bartákovi a on mi to dával podepsat. Dodatky ke smlouvě jsem určitě neuzavíral,“ uvedl Fencl. Nevyloučil však, že si nějaké vlastní podmínky mohl dohodnout Barták na vlastní pěst.

„Určitě říkal, že má sex se svými asistentkami. Jestli jim dával nějaké peníze navíc, to nevím,“ podotkl s tím, že Barták o sexu mluvil hodně často, a to i při vyloženě nevhodných příležitostech.

„Těch děvčat bylo hodně. Myslím, že některé byly slušné, stydlivé dívky. Ukazoval mi ale i inzeráty, kam mu dívka poslala fotografii jen ve spodní části ošacení,“ uvedl na adresu odpovědí, jež prý přicházely Bartákovi na pracovní nabídky.

Na obtěžování ze strany Bartáka si mu prý zaměstnankyně nestěžovaly, což však mohlo být údajně i tím, že si spolu oba muži tykali a asistentky nemusely Fenclovi důvěřovat.

Fencl se také vyjádřil k Bartákově funkci „prezidenta“ modřanské kliniky. Soudce Stanislav Králík se totiž vysloveně dotazoval, jakou roli kdo ve firmě zastával, byl-li jeden ředitelem a druhý prezidentem.

„Výkonný byl na práci, prezident čestná funkce,“ vysvětlil Fencl s tím, že fakticky byl Barták jednatelem firmy. „Mám-li být upřímný, měl rád funkce. Považoval to za prestižní.,“ dodal k pojmenování Bartákovy manažerské funkce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám