Hlavní obsah

Žena z Brněnska chtěla opravit kolo u kočárku, tak si vymyslela únos dítěte

Právo, pko
Brno

Desítky policistů pátrající po únosci dětí, hlídky pročesávající okolí obce Těšany na Brněnsku, pátrání po svědcích, policejní psycholožka uklidňující matku, které se měl před několika okamžiky pokusit neznámý muž unést dítě přímo z kočárku. A na konci jen opilecká blamáž a nepochopitelná záminka pro celou akci.

Foto: Profimedia.cz

Poškozený kočárek stál na počátku policejních manévrů, které spustila opilá matka.

Článek

V pondělí po poledni na linku 158 oznámila devětadvacetiletá žena, že se jí poblíž obce Těšany pokusil neznámý muž unést její roční dítě přímo z kočárku.

„Maminka s kočárkem jela po polní cestě, když u ní kousek za vesnicí měl zastavit stříbrný kombík a jeho řidič ženě sdělit, že má pěkné miminko, že by se mu takové hodilo. Poté se měl podle ženiných slov pokoušet dítě z kočárku vytáhnout, což se mu ale nepovedlo. Neznámý muž tedy do kočárku kopnul a odjel pryč,“ popsala situaci policejní mluvčí Petra Vedrová.

Na místo ihned dorazili kriminalisté, hlídky v terénu dostaly popis auta i muže, v pohotovosti byl i vrtulník, v místním rozhlase byla vyhlášena výzva, aby se přihlásili případní svědci.

Oznamovatelka přestala spolupracovat

Sama oznamovatelka však přestala spolupracovat, odmítala kriminalistům ukázat místo činu a její výpovědi se začaly rozcházet. Stejně tak několik svědků potvrdilo, že si všimli ženy s kočárkem, jak prochází přes vesnici, nikdo však nezaznamenal pohyb popisovaného auta, které by jelo za ní.

„Žena se nakonec přiznala, že si celou věc vymyslela. Své nepochopitelné jednání vysvětlila tím, že chtěla, aby jí její příbuzný opravil kolečko u kočárku, které se jí rozbilo na polní cestě. K rozbitému kolečku přidala historku, že újmu na kočárku jí způsobil neznámý útočník, který do něj kopl poté, co se mu nepodařilo unést její dítě,“ prohlásila Vedrová, že šokovaní příbuzní samozřejmě po vyslechnutí celé historky ženu přinutili, aby vše oznámila na policii.

Žena nakonec na služebně nadýchala dvě promile alkoholu a nyní musí počítat s tím, že jí za lež hrozí v přestupkovém řízení pokuta až padesát tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám