Hlavní obsah

Student gymnázia v Rakovníku bodl učitelku matematiky do zad

Novinky, Ondřej Kořínek, Jiří Forman, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakovník
Aktualizováno

Na gymnáziu v Rakovníku v pondělí bodl student svou učitelku matematiky. Vrtulník záchranářů ji převezl do nemocnice v Praze. Policisté již studenta vyslechli, k činu se ale nepřiznal.

Student gymnázia v Rakovníku bodl učitelku matematiky do zad Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Incident se stal krátce po 12. hodině v gymnáziu na náměstí J. Žižky v Rakovníku. Student na 61letou kantorku zaútočil v kabinetě, kde ji bodl nožem do zad, má v nich hlubokou ránu.

„Incident mohu potvrdit, ale vzhledem k nízkému věku pachatele nebude policie zveřejňovat další informace,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Žáčková.

Rozhovor s ředitelem gymnázia a mluvčí policieVideo: Jiří Forman, Novinky

Podle informací Novinek byl útočícím chlapcem 14letý žák, se kterým v minulosti nebyly žádné problémy. Útok se odehrál během polední přestávky a učitelka ve třídě, ze které byl útočník, učila v pondělí třetí vyučovací hodinu matematiku.

Spolužačka Novinkám řekla, že si nevšimla, že by měl chlapec v hodině s učitelkou nějaký konflikt.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Student v gymnáziu bodl učitelku do zad.

"Pacientka utrpěla hlubokou bodnou ránu v zádech a vrtulníkem záchranné služby byla převezena do Vojenské nemocnice v Praze," informovala Novinky mluvčí záchranářů Tereza Janečková.

"V tuto chvíli je její stav stabilní a je mimo ohrožení života," řekla mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke.

Studenta policie na místě zadržela a incident vyšetřuje. "Mladík bude vyšetřován ve spolupráci se sociálkou, rodiči a tak dále Půjde o složitější úkony v trestním řízení," uvedla Žáčková. Dodala, že mladík se k činu dosud nepřiznal.

Do školy míří inspekce

Ministerstvo školství případ napadení učitelky odsoudilo a nechalo celý incident prověřit Českou školní inspekcí (ČŠI).

„Ministr školství dal pokyn ČŠI k bezodkladnému prošetření celého incidentu, zejména z hlediska nastavení pravidel vnitřní bezpečnosti školy a jejich dodržování. Součástí šetření bude také prověření nastavení celkového klimatu na dané škole,“ uvedl mluvčí resortu Marek Zeman.

Podle něj je takový případ v porovnání s jinými zeměmi ojedinělý. Připomněl, že ředitelé se v případě výchovných problémů studentů mají obracet na své výchovné poradce, specializovaná pracoviště jako například pedagogicko-psychologické poradny, střediska výchovné péče či místně příslušné odbory sociálně právní ochrany dětí. K dispozici mají i školní metodiky prevence.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám