Hlavní obsah

V garáži skrýval nekolkovaný alkohol, hostům ho prodával jako originál

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Přes sto litrů neokolkovaného alkoholu objevili kriminalisté v jedné garáži ve Vsetíně. Alkohol tam měl v kanystrech uskladněný čtyřiačtyřicetiletý provozovatel vsetínské restaurace. Ten ve své restauraci nekolkovaný alkohol přelitý do originálních lahví poté prodával zákazníkům.

Foto: Celní správa

Ilustrační foto

Článek

„Na podezřelý alkohol v garáži nás upozornil jeden z občanů Vsetína. Při prohlídce plechové garáže, kterou měl pronajatý čtyřiačtyřicetiletý Vsetíňan, jsme objevili přes sto litrů alkoholu v kanystrech a prohlídkou restaurace dalších několik litrů alkoholu a navíc téměř tři sta krabiček nekolkovaných cigaret,“ informovala v pondělí mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Experti naštěstí zjistili, že alkohol neobsahoval jedovatý metanol. „Čtyřiačtyřicetiletého provozovatele restaurace jsme obvinili z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží,“ uvedla mluvčí.

Policisté z hospodářské kriminality zjistili, že nekolkovaný alkohol, převážně rum, borovičku a peprmintový likér do vsetínské restaurace dodával majitel restaurace v Kateřinicích, který byl z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží obviněn už v září.

„Tehdy jsme zjistili, že muž distribuoval pančovaný alkohol do restaurace v Bystřičce. V těchto dnech bylo jeho trestní stíhání rozšířeno. Oba muži jsou stíháni na svobodě a za zmíněný trestný čin jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ doplnila Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám