Hlavní obsah

Při nehodě na Prachaticku se zranilo sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice

Sedm lidí se zranilo při odpolední srážce tří aut u obce Blažejovice na Prachaticku. Dvě osoby jsou zraněny těžce, řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Příčinou havárie podle něj pravděpodobně bylo nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky. V Jihočeském kraji začalo během dne sněžit a teplota se drží kolem nula stupňů Celsia.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Nehoda se stala na silnici II/141 mezi městy Volary a Prachatice," uvedl Bajcura. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému.

Policejní mluvčí uvedl, že dopravu v Jihočeském kraji může komplikovat sněžení. "Doporučujeme lidem, pokud to není nezbytně nutné, aby nikam nevyjížděli," řekl Bajcura.

Jde o druhou vážnou nehodu v regionu během soboty. V ranních hodinách zemřel jeden člověk u Veselí nad Lužnicí, nepřežil čelní náraz do stromu. "Silnice byla patrně kluzká a podle prvních zpráv i tam asi havárii způsobilo nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky. Řidič zřejmě dostal smyk," řekl Bajcura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám