Hlavní obsah

Shořel mu hummer i s mobilem, pro pomoc musel běžet

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Terénní speciál Hummer shořel v noci na sobotu poblíž Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku. Řidič, jeho majitel, naštěstí včas stačil z auta utéci, zůstaly však v něm jeho osobní věci, včetně mobilu, a tak muž musel pro pomoc utíkat pěšky.

Foto: HZS Zlínského kraje

Z terénního auta zbylo jen torzo.

Článek

„Během jízdy nevykazovalo vozidlo žádné závady nebo problémy. Až po výjezdu z Ostrožské Nové Vsi přestala svítit přední světla a z motorového prostoru začal vycházet kouř. Tak popsal vznik požáru majitel vozidla,“ řekl Právu v sobotu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Poté, co řidič zastavil a vypnul motor, objevil se kouř i v interiéru kabiny vozidla a následně došlo k rychlému hoření ohně v prostoru palubní desky. „Vývoj požáru byl podle majitele tak rychlý, že nestačil z vozidla zachránit ani své osobní věci,“ uvedl Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Z terénního auta zbylo jen torzo.

V kabině zůstal podle něj bohužel i mobilní telefon řidiče, který tak neměl možnost přivolat pomoc, a navíc pro hašení nebyly na místě k dispozici žádné prostředky.

„Běžel proto zpět k Ostrožské Nové Vsi pro pomoc,“ poznamenal mluvčí. Na krajské operační středisko hasičů ve Zlíně byl podle něj ohlášen požár čtyřicet minut po půlnoci. Na místo vyjeli profesionální hasiči Uherského Hradiště a dobrovolní z Kunovic.

„I přes rychlý příjezd jednotek nebylo možno vozidlo, které bylo již zcela zachváceno plameny, zachránit. Po uhašení plamenů zbylo z terénního speciálu jen ohořelé torzo. Majitelem byla vyčíslena vzniklá škoda asi na 800 000 korun,“ dodal Netopil.

Vyšetřovatel hasičů stanovil jako nejpravděpodobnější příčinu vzniku požáru technickou závadu elektroinstalace palubní desky vozidla.

Reklama

Výběr článků

Načítám