Hlavní obsah

Opilec na otce vytáhl kord a hrozil mu zabitím

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Až tři roky vězení hrozí jedenačtyřicetiletému muži z Hradce Králové, který ve čtvrtek v jednom z rodinných domů v Hradci Králové vyhrožoval s kordem v ruce vlastnímu otci zabitím. Napadeného bránila i jeho manželka, matka útočníka, která přitom utrpěla poranění ruky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K incidentu mělo dojít kolem tři čtvrtě na dvě ráno v rodinném domku. Syn si ten den dosud nezjištěným způsobem otevřel dveře do rodinného domku svých rodičů. Poté neoprávněně vstoupil dovnitř. Pak vešel do ložnice a otci vyhrožoval zabitím. Přitom byl ozbrojen kordem celkové délky 70 centimetrů, který svíral v ruce,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Útočník u rodičů nežije, trvalý pobyt má v současné době hlášen na hradeckém magistrátu. „I proto byl policejním komisařem obviněn ze spáchání hned dvou přečinů, a to porušování domovní svobody a nebezpečné vyhrožování. Jelikož neoprávněně vnikl do obydlí jiného a jinému vyhrožoval usmrcením takovým způsobem, že to v poškozených vzbudilo důvodnou obavu o jejich život a čin spáchal se zbraní,“ upozornila mluvčí.

Provedená dechová zkouška u útočníka skončila s pozitivním výsledkem 1,25 promile alkoholu. Následně byl umístěn na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

„Policisté v současné době zjišťují motiv útočníka. V pátek jsme podali návrh na vzetí obviněného muže do vazby,“ dodala Pešavová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám