Hlavní obsah

Policie zadržela osm lidí z vrcholu metanolové pyramidy

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zadrželi během čtvrtečního zátahu na výrobce a distributory nelegálního alkoholu včetně metanolu celkem osm lidí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policisté u Hotelu Lázně Kostelec, kde zasahovali ve čtvrtek.

Článek

Podle mluvčího ÚOOZ Pavla Hantáka jsou mezi nimi podnikatel Radek Březina [celá zpráva] a několik dnů hledaný šéf firmy Verdana Robert Sedlařík. [celá zpráva]

Policisté zasahovali hned na několika místech především na Zlínsku, kde zatkli oba zmíněné muže, ale také na Ostravsku. Podle informací Práva jsou mezi zadrženými zřejmě hlavní organizátoři výroby a distribuce smrtícího metanolu v ČR.

Zásah v Hotelu Lázně KostelecVideo: Novinky

„Úkony trestního řízení pokračují i dnes (v pátek, pozn. red.), proto nebudeme v současné době blíže specifikovat právní kvalifikaci jednání, ze kterého zadržené osoby podezíráme, z logických důvodů nebudeme ani upřesňovat, na kterých konkrétních místech v Čechách a na Moravě zasahujeme,“ sdělili v pátek ve společné tiskové zprávě Hanták a mluvčí policejního prezidia Štěpánka Zatloukalová. Doplnili, že podrobnosti zazní na pondělní tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám