Hlavní obsah

Zastřelil a rozčtvrtil svého šéfa, Nejvyšší soud mu potvrdil 15 let vězení

Brno

Za vraždu a rozčtvrcení těla si Luděk Zlámal z Plzeňska odpyká 15 let ve vězení. Jeho dovolání odmítl Nejvyšší soud, vyplývá z usnesení v soudní databázi. Zlámal zastřelil svého bývalého šéfa, majitele dopravní firmy. Oběť rozřezal, kusy těla vhodil do Berounky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zlámal vinu od počátku popíral, zbraň nalezenou u něj v bytě označoval za podvrh. V dovolání Zlámalova obhajoba tvrdila, že důkazy jsou naprosto nedostatečné. Nejvyšší soud ale nenašel důvod k zásahu.

"Příslušný skutek byl bez jakýchkoliv pochybností objasněn," stojí v usnesení senátu se zpravodajem Jiřím Pácalem.

Čin se podle obžaloby stal v listopadu 2010 v areálu firmy v Chlumčanech na jižním Plzeňsku. Řidič kamiónu Zlámal údajně zastřelil majitele firmy nejméně dvěma výstřely z nelegálně držené pistole. Motivem prý byly spory z někdejšího pracovního vztahu.

Části těla se našly na různých místech na toku Berounky, na březích a také v náhonu vodní elektrárny. Většinu ostatků se najít nepodařilo.

Zlámala usvědčily především pachové, balistické a genetické stopy. V zavazadlovém prostoru Zlámalova auta byly pachové stopy zavražděného muže. Na objevené paži oběti se zase našly pachové stopy Zlámala. Znalci prokázali, že nábojnice z místa činu pocházejí ze zbraně zajištěné u obžalovaného.

Krajský soud v Plzni původně poslal Zlámala na 13 let do vězení. Vrchní soud v Praze trest zpřísnil o dva roky. Zlámal má ještě spíše teoretickou možnost podat ústavní stížnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám