Hlavní obsah

Kamaráda zabil jednou ranou do srdce, ve vězení stráví 11 let

– České Budějovice
Právo, Pavel Orholz

Českobudějovický krajský soud poslal ve čtvrtek na 11 let do vězení 31letého Marcela Šedu, který zavraždil svého kamaráda. Potvrdil tak svůj původní rozsudek, který už jednou vynesl. Kauzu mu však tehdy vrátil pro nedostačující dokazování vrchní soud.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Marcel Šeda u Krajského soudu v Českých Budějovicích.

Článek

Ve čtvrtek probíhala v soudní síni rekonstrukce; Šeda na figurantovi ukazoval, že se jeho kamarád smrtelně zranil při přetahování o nůž. Podle Františka Vorla ze soudního lékařského oddělení českobudějovické nemocnice však tímto způsobem obžalovaný muže neusmrtil. „Takovýmto mechanismem ke smrtelnému zranění dojít nemohlo, bodnutí nožem bylo vedeno jinak,“ řekl patolog Vorel.

Soud uznal Šedu vinným z toho, že 23. listopadu loňského roku zavraždil bodnutím do srdce blíže neurčeným předmětem svého o dva roky mladšího kamaráda.

Smrtelně zraněný muž si ještě stačil zavolat záchrannou službu. „Je třeba souhlasit s tím, že v trestní věci, kde obžalovaný je narkomanem, poškozený je narkomanem i svědci jsou narkomani, se těžko zjišťuje skutková podstata. Doplněné důkazy s těmi předchozími však podle názoru soudu bez pochybností dokazují, že to byl právě obžalovaný, kdo zaútočil na poškozeného a způsobil mu smrtelné zranění,“ řekl v odůvodnění rozsudku soudce Roman Bárta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám