Hlavní obsah

Za volantem seděl zkouřený mladík, za chvíli stejný vůz řídil jeho zfetovaný bratr

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté, kteří ve středu odpoledne na teritoriu Územního odboru Blansko - Vyškov prováděli v rámci dopravně bezpečnostní akce kontroly řidičů, se setkali s velmi neobvyklým případem. V obci Křtiny zastavili osobní automobil, který řídil 21letý šofér. Policisté u něj provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který skončil pozitivním výsledkem na cannabis.

Foto: Václav Lang, Novinky

Článek

Řidič sám přiznal, že marihuanu nejen kouřil, ale také že snědl „buchtu“ s přídavkem této rostliny. Policisté mu zakázali další jízdu. Jaké však bylo jejich překvapení, když o půl hodiny později potkali opět vozidlo stejné registrační značky, které kontrolovali už ve Křtinách a které se nyní prohánělo po ulicích Blanska.

Za volantem tentokrát neseděl dříve kontrolovaný přestupce, ale jeho o tři roky starší bratr.

Ani ten však testem na přítomnost návykových látek neprošel. Test byl u něj pozitivní nejen na marihuanu, ale také na amfetamin. Ke kouření marihuany se mladý muž přiznal. I tomuto řidiči policisté zakázali další jízdu.

„Oba bratry teď čeká v přestupkovém řízení tučná pokuta,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám