Hlavní obsah

Bezdomovci nedali kamarádce z vína ani hlt, ta si stěžovala strážníkům

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Strážníky v Přerově zavolala žena kvůli tomu, že se s ní její kolegové bezdomovci nechtěli podělit o krabicové víno, které si skupinka zakoupila poté, co její členové mezi sebou poskládali drobné. Dožadovala se jejich potrestání. Případ se stal v pondělí, městská policie o něm informovala ve středu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na lince 156 se ozval tajemný ženský hlas, který vysvětloval, že nemůže mluvit, protože jsou kolem nějací lidé, ale že je nedaleko večerky. Pak telefon ztichl. Na místo pro všechny případy vyrazila motohlídka,“ popsal Právu počátek případu zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Strážníci podle něj našli skupinku bezdomovců, v jejichž středu byla žena, z níž se podařilo vyloudit několik souvislých vět. Na základě jejího sdělení si hlídka udělala obrázek o problému, který tajemnou ženu trápil.

„Skupina jejích souputníků sehnala dost drobných na nákup kvalitního krabicového vína, avšak odmítla se o úlovek spravedlivě podělit. Žena v tomto jednání viděla minimálně přestupek a trvala na tom, aby strážníci zařídili spravedlivé vydání nárokovaného hltu. Když zjistila, že si z krabice nepřihne, označila všechny přítomné včetně strážníků nelichotivým označením a odešla hledat ochotnější skupinu,“ dodal Komínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám