Hlavní obsah

Gambler prohrál rodinné peníze, vymyslel si přepadení a pořezal se

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Trojice lupičů měla okrást v podchodu pod Wilsonovou ulicí v Praze šestatřicetiletého muže. Lupiči k přepadení použili také nůž, se kterým muže pořezali. To aspoň tvrdil přepadený kriminalistům, kteří ale o několik dnů později zjistili, že si vše vymyslel a peníze ve skutečnosti prohrál.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Údajně okradený muž měl jít podchodem v sobotu odpoledne, když ho obstoupili tři muži a chtěli po něm peníze. Poškozený se bránil, a tak ho muži přidrželi a prohledali. Našli 36 tisíc korun.

„V tu chvíli se přepadený vytrhl ze sevření a snažil se třetího útočníka udeřit. Na to reagovali údajní lupiči tak, že okradeného muže bodli do oblasti břicha a všichni společně utekli směrem k Vrchlického sadům,“ popsala sled událostí ve středu mluvčí policie Jana Rösslerová.

Kriminalisté se čtyři dny případem intenzivně zabývali, jejich práce však byla zbytečná.

„Do protokolu pak kriminalistům uvedl, že peníze prohrál ve výherních automatech na Praze 3 a bál se negativních reakcí manželky a bratra, proto si celou událost vymyslel,“ doplnila mluvčí.

Muž chtěl, aby jeho rodina a policie slovům uvěřila, a tak si pro jistotu způsobil bodnořezná zranění svým zalamovacím nožem.

Reklama

Výběr článků

Načítám