Hlavní obsah

Mobil prodal a vymyslel si přepadení, protože se bál, co na to řekne matka

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Fingovanou loupež, která se měla odehrát v Novém Jičíně, se podařilo v těchto dnech objasnit policii. Devatenáctiletý mladík si přepadení, při kterém měl přijít o mobilní telefon, vymyslel. Potřeboval totiž peníze, a tak mobilní telefon prodal a své matce řekl, že ho okradli. Nepočítal ale s tím, že maminka údajnou loupež oznámí policistům.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Loupež se měla podle původního tvrzení mladíka odehrát na počátku října. „Při údajné loupeži měl mladíkovi přispěchat na pomoc o čtyři roky starší kamarád, který vše také dosvědčil policistům,“ uvedl mluvčí policie Zbyněk Tomšík.

Při prověřování případu ale kriminalisté zjistili, že mladík telefon prodal za 300 korun a peníze si pak rozdělil s kamarádem. „Jeho kamarád na místě činu vůbec nebyl, pouze potvrdil jeho verzi, protože jej o to předtím požádal,“ dodal mluvčí.

Důvodem, proč mladík své matce a poté i policistům lhal, byl strach. „Kriminalistům vysvětlil, že si všechno vymyslel, protože se obával reakce matky. Nepočítal s tím, že matka celou věc oznámí, a policie tak okamžitě zahájí vyšetřování. Jelikož k loupeži nedošlo, případ byl proto odložen,“ dodal Tomšík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám