Hlavní obsah

Metanolové nebezpečí pokračuje, muže otrávila vodka z obchodu

Právo, Novinky, Ondřej Kořínek, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Ani po necelých dvou měsících nepřestávají přibývat lidé otrávení metanolem. Ve středu policie zveřejnila informace o 65letém muži, kterého v neděli s otravou přijala nemocnice v Broumově. Pančovaný alkohol si zakoupil v obci Starostín.

Obchod se závadným alkoholem kousek od hranic s PolskemVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

"Muž je nyní v péči lékařů a je mimo nebezpečí," uvedla náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová. Testy potvrdily otravu metanolem. Policie následně zajistila alkohol jak v bytě hospitalizovaného seniora, tak i ve starostínské prodejně.

"Veškerý alkohol policie zajistila a zakázala jeho prodej ve Starostíně a okolí," doplnila Prachařová.

Foto: Policie ČR

„Příbuzní poškozeného koupili půllitrové lahve s názvem Tuzemský a Vodka jemná od výrobce Vapa Drink. Všechny zajištěné lahve byly opatřeny kolkem,“ upřesnila mluvčí policie Ivana Ježková s tím, že obecní úřad informoval občany.

Celní správa zajišťovala během úterý v prostorách obchodu všechny další lahve alkoholu, které by mohly obsahovat jedovatý metylalkohol. Policisté zjišťují, kolik lahví bylo prodáno a kam.

Foto: Policie ČR

V celé České republice zemřelo na otravu metylalkoholem již 30 osob, desítky lidí se s otravou léčily v nemocnici. Policie v souvislosti s kauzou metyl stíhá na pět desítek osob, mimo jiné také jednatele Likérky Drak Pavla Čanigu. Výrobky Likérky Drak zakázala Státní zdravotnická a potravinářská inspekce také prodávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám