Hlavní obsah

Prorazil mému psovi lebku, tvrdí útočník, který zbil seniora v Olomouci

– Olomouc
Právo, Novinky, Ondřej Kořínek, Miloslav Hradil

Policii v Olomouci se v úterý v dopoledních hodinách přihlásil útočník, který napadl seniora, jenž se ohnal po jeho psovi. Útočník policii uvedl, že senior udeřil yorkšíra takovou silou, že mu způsobil prasknutí lebky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Útočník se na policii dostavil poté, co v médiích uviděl informace o útoku na seniora a policistům sdělil svou verzi události.

„Muž vypověděl, že se fyzického útoku dopustil proto, že senior z dosud nezjištěné příčiny jeho psa udeřil holí tak, že mu způsobil prasknutí lebky. Pes zůstal na místě ležet v kritickém stavu,“ informovala Novinky policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Pes byl podle majitele na lékařském ošetření a nyní je v ohrožení života.

Incident se odehrál v pondělí večer. Osmasedmdesátiletý muž se ohnal svojí holí po volně pobíhajícím psovi bez náhubku. Jeho majitel ho napadl pěstí do obličeje a poté ho svalil na zem a pokračoval v kopání do horní poloviny těla.

Policisté se budou podle ní případem dále zabývat. Chtějí si vyžádat lékařskou zprávu v případě seniora a zprávu od veterináře, který ošetřoval psa. Zatím incident šetří jako podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za který hrozí pachateli až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám