Hlavní obsah

Muž, který zastřelil svého švagra, chtěl zavolat pomoc. Telefony ale nefungovaly

Právo, Novinky, Jiří Růžička
Zlín

Výčitky a hádky byly na počátku konfliktu, který minulý čtvrtek vyvrcholil vraždou švagra ve Štítné nad Vláří na Zlínsku. Třiapadesátiletého muže zastřelil jeho příbuzný na zahradě rodinného domu jednou ranou z revolveru do hlavy. Muž ihned po činu chtěl svému švagrovi pomoci, nefungovaly ale telefonní sítě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V osudný den přišel muž do Štítné ke své sestře. Už na zahradě se potkal se svým švagrem a začaly výčitky a hádky. Pachatel své budoucí oběti vyčítal, že se údajně nestará dobře o svou rodinu a že příliš pije alkohol. Padaly nadávky i výhrůžky, až do chvíle, než pachatel odešel do jednoho z pokojů, ve kterém pod polštářem schovával perkusní revolver, který držel nelegálně,“ sdělila mluvčí zlínské krajské policie Jana Macalíková.

Svého švagra pak podle policie doslova popravil. Střelil ho jednou ranou z revolveru přímo do hlavy.

„Jakmile mu došlo, co udělal, začal volat záchranáře i policii, ale vzhledem k výpadku sítě se mu to nepodařilo. Dovolal se až své ženě," informovala mluvčí.

„Asi jsem zabil Frantu,“ uvedl do telefonu muž ze Zlínska své manželce. Šokovaná žena v tu chvíli tušila, že se stalo něco vážného, ale slovům svého muže až do poslední chvíle nevěřila. Dokud se nepřesvědčila na vlastní oči. Tělo třiapadesátiletého F. H. leželo na zemi na zahradě, u rodinného domu, kde žil se svou rodinou. „Lékařské pomoci nebylo třeba,“ řekla Macalíková.

Za vraždu hrozí muži až dvacet let vězení. Pachatel je ve vazbě.

"Nenáviděného švagra se sice zbavil, výčitek ale nikoliv. Pachatel pořád opakoval jen to, že je mu to líto a omlouval se,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám