Hlavní obsah

Rodinka si vyrazila na procházku, matka byla zpitá tak, že ji podpírali

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Na procházku v nedělní odpoledne si vyrazili rodiče se svými malými dětmi z Českých Budějovic. Na tom by nebylo nic tak divného, kdyby nebyli silně opilí tak, že matku museli pracovníci ostrahy, kteří ji spatřili, podpírat. Nakonec se žena přetahovala se svou sestrou o kočárek takovým způsobem, že z něj děti málem vypadly.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ řešila českobudějovická městská policie, která přijala oznámení od pracovníků ostrahy výstaviště, kteří matku spatřili. Při příjezdu hlídky na místo žena nebyla schopna stát, a proto ji museli bezpečnostní pracovníci přidržovat.

„Na místo se vzápětí dostavil i manžel 31leté ženy, na kterém však bylo rovněž znát, že je posilněn alkoholem. U obou byla strážníky provedena orientační dechová zkouška, která skončila u mladé maminky výsledkem 2,55 promile a u muže 3,14 promile alkoholu v dechu,“ informoval Novinky mluvčí strážníků Václav Sup.

O kočárek se přetahovali

Na místo byla přivolána pracovnice sociálně právní ochrany dětí, která vyrozuměla babičku a sestru opilé matky, která nakonec souhlasila, že si obě děti převezme. Situaci však začala komplikovat opilá matka.

„Při předávání dětí do rukou své sestry znenadání začala klást aktivní odpor a agresivně se o kočárek přetahovat, přičemž hrozilo, že děti z něho vypadnou a způsobí si újmu na zdraví,“ vysvětlil mluvčí strážníků.

Zasáhnout proto museli městští policisté, které žena odmítala poslechnout a útočila na ně. Strážníci ji spoutali a převezli na záchytnou stanici.

Reklama

Výběr článků

Načítám