Hlavní obsah

Topícího se opilce vytáhli z Malše strážníci na autolaně

České Budějovice

Velké štěstí měl 27letý mladík, který se topil pod Krumlovským mostem v Českých Budějovicích. Kamarádi ho sice zachránit nedokázali, přivolaným strážníkům se to však podařilo. Vyčerpaného muže vytáhli ze studené vody na autolaně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí po 19:00 přijali strážníci hlášení o dvou tonoucích mužích na Zátkově nábřeží. Po jejich příjezdu na místo byl ve vodě už jen jeden muž, kterého se na břeh marně snažili pomocí opasku vytáhnout policisté.

„Strážníci proto rychle zaimprovizovali a na svém autolaně vytvořili za pomocí tzv. dračího uzlu smyčku, kterou tonoucímu se muži hodili tak, aby se mohl lana chytit. To se naštěstí zdařilo,“ sdělil Novinkám mluvčí českobudějovických strážníků Václav Sup. Muže si po vytažení na břeh převzali přivolaní záchranáři.

Podle strážníků se celá událost odehrála tak, že se mladík posilněný alkoholem rozhodl vykoupat, ale zjevně přecenil své síly a začal se topit. „Na pomoc se mu proto do studené vody postupně vydali dva jeho kamarádi, kteří se však dostali do stejných problémů jako on a nakonec byli rádi, že se v pořádku dostali zpět na břeh,“ uvedl Sup.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám