Hlavní obsah

Nejdřív pořezal psa, poté chytil pod krkem sanitáře

Právo, pch
Třebíč

O pořádný kus práce se bezpečnostním složkám – a nejen jim – postaral psychicky narušený muž z Třebíče. V neděli večer vážně poranil svého psa, druhý den na to ohrozil řidiče sanitky a utekl. Jak ale ubezpečila policejní mluvčí Marcela Lavická, nebezpečí bylo zažehnáno. Policejní psovod násilníka vypátral.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První část smutného příběhu odstartoval v neděli večer nález poraněného psa v třebíčské ulici Zahraničního odboje. Pro středně velkého křížence s řezným poraněním u kořene ocasu si dojeli pracovníci třebíčského útulku.

„Čtyřletý pejsek absolvoval v pondělí odpoledne operaci, veterinární lékař označil jeho zranění za středně těžké s dobou léčení asi 14 dnů. Nyní se tedy budeme snažit o soudní odebrání zvířete majiteli,“ informoval šéf zařízení Petr Ondráček.

Že má poranění psa na svědomí jeho 49letý vlastník, bylo jasné už v neděli, kdy policisté zahájili úkony trestního řízení kvůli týrání zvířat.

Řidiče sanitky chytil pod krkem

„Muž v pondělí dopoledne navštívil svoji ošetřující lékařku, a ta rozhodla o jeho převozu do psychiatrické léčebny v Jihlavě. Nevyžádala si však policejní asistenci a muž, kterému se cestou podařilo odpoutat z lehátka, otevřel okénko přepážky k řidiči sanity, chytil ho pod krkem a za obcí Krahulov ho přinutil zastavit a utekl,“ popsala policejní mluvčí.

Pro policisty se služebním psem ale bylo dostižení nebezpečného muže záležitostí půlhodiny. Muž se schoval na nedalekém posedu. Okamžitě putoval tam, kam měl původně namířeno. K přečinu týrání zvířat, za nějž mu hrozila až dvě léta za mřížemi, mu nyní po násilnickém útěku ze sanity hrozí dvojnásobný pobyt ve vězení za vydírání.

Reklama

Výběr článků

Načítám