Hlavní obsah

V nelegální pokerové herně na Vsetínsku pili pančovaný alkohol

Vsetín

Vsetínští policisté stíhají muže z Novojičínska kvůli pořádání nelegálních karetních turnajů. Obvinili jej z neoprávněného provozování loterie a podobné sázkové hry, hrozí mu až šest let vězení.

Foto: Policie ČR

Majitel provozoval hazard a prodával pančovaný alkohol.

Článek

Muž provozoval restauraci ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku a v jeho podniku se scházeli hazardní hráči. Turnaje nebo sázkové hry lze přitom podle zákona provozovat jen s povolením ministerstva financí, které však muž neměl.

Policisté ho zadrželi v restauraci v době, kdy se tam zrovna odehrávala jedna z nelegálních her. Podle policejní mluvčí Lenky Javorkové se kriminalisté na Vsetínsku neoprávněným provozováním loterie a podobné sázkové hry zabývají vůbec poprvé.

"Policisté případ nadále vyšetřují, prověřují další osoby, které se mohly na trestné činnosti podílet a budou se zabývat i výnosem z trestné činnosti obviněného. Z důvodu probíhajícího vyšetřování podrobnější informace zatím zveřejňovat nebudeme," uvedla Javorková.

V restauraci se našel také pančovaný alkohol

Podle informací ČTK se v podniku hrál poker. Podle Javorkové navíc policisté při prohlídce restaurace našli několik desítek litrů pančovaného alkoholu v demižonech a lahvích. Rozbory nepotvrdily, že by obsahoval metanol. Lihoviny ale postrádaly kontrolní nálepky a pásky pro daňové účely.

Policie proto provozovatele navíc obvinila i z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Zjišťovala také, kdo obviněnému lihoviny dodával.

"V souvislosti s nalezeným nekolkovaným alkoholem jsme zadrželi další dva muže ze Vsetínska, kteří se na dodávání alkoholu do restauračního zařízení podíleli. Oba jsou podezřelí z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Nyní prověřujeme podíl dalších osob na distribuci pančovaného alkoholu," uzavřela Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám