Hlavní obsah

Dealer hodil policistům pervitin do obličeje

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Plné ruce práce měli v těchto dnech brněnští policisté s drogovým dealerem, který si otevřel výdejnu drogy v jednom z barů na Pionýrské ulici. Muž seděl u automatu a v přestávkách mezi hrami přicházejícím osobám něco podloudně vydával za šustící bankovky. To neuniklo pozorným svědkům, kteří na něj zavolali policisty.

Článek

Přivolaní strážci zákona zastavili spokojené zákazníky vycházející z baru, kteří bez vytáček přiznali nákup pervitinu. Policisté si proto došli pro dealera sedícího v zadní části baru a ten je velice poklidně následoval na světlo, aby předložil své doklady. Jednalo se ale jen o klid před bouří.

„Při hledání občanského průkazu si policisté všimli, že muž něco svírá v ruce. Po výzvě k odložení věci na stůl muž zareagoval zcela nečekaně - prudkým pohybem rozprášil obsah ampule přímo do obličejů zakročujících policistů. Následoval velmi složitý zákrok, při kterém nakonec museli sedmatřicetiletého muže pacifikovat všichni tři členové hlídky. Problémem nebyla ani tak mužova tělesná konstituce, téměř dva metry a 100 kilogramů, ale fakt, že byl zjevně pod vlivem drog,“ popsal zákrok policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policistům se po krátké, ale o to zuřivější bitce, podařilo muže spoutat. Po zákroku se museli všichni strážci zákona podrobit testům na drogy a předčasně pro ně skončila směna. Případ si převzali kriminalisté z Toxi týmu, divokému dealerovi hrozí za jeho opakované drogové delikty až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám