Hlavní obsah

Žena zraněná při nehodě na Frýdecko-Místecku bojuje o život

Právo, plk
Frýdek Místek

Dvě osobní vozidla se srazila v neděli krátce po poledni na Frýdecko-Místecku. Při nehodě byly zraněny tři osoby, nejvážněji žena, kterou záchranáři v kritickém stavu přepravili do nemocnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v Bystřici, na silnici mezi Třincem a Jablunkovem. Na místě zasahovali policisté i záchranáři, ti ošetřili tři osoby. „Nejvážnější zranění utrpěla žena, která zůstala zaklíněná v havarovaném vozidle. Po nehodě sice byla při vědomí, její vyproštění však bylo komplikované,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Podle lékaře utrpěla žena vážná mnohočetná poranění. „Pacientku proto bylo nutno uvést do umělého spánku a převést na umělou plicní ventilaci. Posádky zajistily dva žilní vstupy a zahájily podávání léků. Žena byla následně letecky přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava,“ dodal s tím, že její stav byl v době předání kritický.

Dalším ze zraněných byl čtyřiasedmdesátiletý muž, který si při nehodě poranil dolní a horní končetiny. „Jeho zranění se jevila jako středně těžká. Lehce se zranila šestadvacetiletá žena, té záchranáři poskytli pomoc v souvislosti s poraněním dolní končetiny a hrudníku,“ řekl Humpl. Staršího muže i mladou ženu převezli záchranáři po ošetření na chirurgické oddělení nemocnice v Třinci.

Reklama

Výběr článků

Načítám