Hlavní obsah

Táborník spadl ze skály pod hradem na Jesenicku, záchranu komplikoval terén

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Na táboření pod zříceninou hradu Koberštejn na Jesenicku nebude mít hezké vzpomínky třiadvacetiletý mladík, který pod vlivem alkoholu o půlnoci šplhal na skálu, z níž poté spadl. Záchranáři ho museli s těžkým zraněním dostat ze složitého terénu do nemocnice.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Členové horské služby dostali hlášení o zraněném mladíkovi chvíli po nedělní půlnoci. Mladík tábořil s kamarády pod zříceninou hradu Koberštejn na Jesenicku a v noci u táboráku popíjeli alkohol, když se mladý muž rozhodl vylézt na skálu.

„Mladík spadl ze skalního prahu asi tři a půl metru, což není vysoko. Dopadl ovšem na kamenné podloží a utrpěl tržnou ránu na temeni hlavy s následným otřesem mozku. Podezření jsme měli rovněž na poranění páteře,“ uvedl k noční akci Marek Formánek, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Záchranáři zraněného dobrodruha na místě ošetřili a uložili do tzv. vakuové matrace, aby byl stabilizovaný a neprochladl. Následně ho spolu s hasiči transportovali do místa, kde si už mladíka mohla převzít záchranná služba.

Transport komplikoval složitý terén a tma. „Důrazně varuji všechny návštěvníky Jeseníků, aby se nepouštěli do skalních terénů za tmy a především po požití alkoholu,“ zdůraznil náčelník Horské služby Michal Klimeš.

Reklama

Výběr článků

Načítám