Hlavní obsah

Vrah mladých milenců dostal 18 let vězení

Právo, Pavel Karban
Ostrava

Osmnáct let ve vězení se zvýšenou ostrahou dostal za dvojnásobnou vraždu pětadvacetiletý Ladislav Ďuriš z Karviné. Trest mu v pátek vyměřil Krajský soud v Ostravě. Patnáctiletou dívku a jejího třiadvacetiletého přítele Ďuriš zavraždil letos v březnu. Hrůzný čin chtěl zamaskovat podpálením zahradní chatky, kde obě těla ponechal.

Vrah mladých milenců dostal 18 let vězeníVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

Tragédie se stala v neděli 4. března mezi půl jednou a půl čtvrtou v noci v zahradní kolonii v Hraničářské ulici v Karviné-Hranicích. Ďuriš probodl pár kuchyňským nožem a pak dřevěnou chatku, ve které k tragédii došlo, zapálil. Plameny objekt zcela zničily, škoda byla vyčíslena na 516 tisíc korun. Ohořelá těla našli až hasiči při průzkumu požářiště.

Před soudem nezaměstnaný malíř, který byl v minulosti odsouzen za loupež, řízení v opilosti a krádež, odmítl vypovídat. Policistům po zadržení řekl, že po tvrdém alkoholu mívá výpadky paměti a je agresivní. V minulosti hrával na automatech, prohrával i desetitisícové částky, pervitin bral zhruba dva měsíce a čas od času kouří marihuanu. Dvakrát se v minulosti neúspěšně pokusil o sebevraždu, jednou po smrti otce, podruhé po rozchodu s dívkou.

Své oběti Ďuriš znal, večer před vraždou s nimi popíjel v jedné karvinské restauraci. V noci odjeli ještě s jedním mladíkem na chatku. „Dívka byla hodně opilá, tak si lehla na postel pod oknem a šla spát. My jsme pili z lahve rum, kouřili a povídali si,“ citoval obžalovaného soudce Igor Krajdl ze spisu.

Co se dělo potom, když zůstala trojice o samotě, prý Ďuriš neví. „Pamatuju si až to, že stojím s nožem v levé ruce a čepel byla od krve,“ řekl kriminalistům. Když zjistil, že jsou oba mladí lidé mrtví, podpálil v chatce deku a ubrus, zabouchl dveře a utekl pryč. Ještě v noci zamířil do herny a chvíli hrál. Domů k matce dorazil nad ránem. Podle soudce projevil obžalovaný při výslechu lítost. „Všechno je mi to hrozně líto, že se to nedá vyjádřit,“ uvedl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám