Hlavní obsah

Otec tenistek Plíškových dostal další odklad vězení

Právo, Radek Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny

Otci českých tenisových dvojčat Karolíny a Kristýny Plíškových (20) se zjevně nechce do vězení, kde si má odpykávat pět let jako člen skupiny padělatelů značkových cigaret. Už podruhé získal od soudu odklad kvůli zdravotním problémům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Radek Plíšek (43) byl pravomocně odsouzen pražským vrchním soudem letos v dubnu k pětiletému trestu. Původní verdikt Krajského soudu v Ústí nad Labem byl ještě o půl roku přísnější.

Jeho mluvčí Irena Jeřábková na dotaz Práva upřesnila, že nejprve byl Plíškovi nařízen nástup do 15. července, ale na základě jeho žádosti dostal od soudce odklad ze zdravotních důvodů do 15. října.

Tato tříměsíční lhůta skončila v pondělí, proto se Právo pídilo po tom, zda v daném termínu do věznice skutečně zamíří. Ani tentokrát se tak ale nestalo a Plíšek dál žije v domovských Lounech. V den, kdy se měl převléci do vězeňských tepláků, totiž znovu požádal o odklad nástupu trestu ze zdravotních důvodů.

Co mu přesně je, není jasné, nicméně jeho žádost bývala neměla až do rozhodnutí soudu nijak bránit tomu, aby Plíšek za mříže v pondělí odešel. Jenže soud překvapivě stihl ještě týž den žádosti odsouzeného vyhovět a trest mu odložil tentokrát do 15. ledna příštího roku.

Za mříže až v lednu

„Ještě v ten den, kdy Plíšek žádost podal, byla jeho žádost a zpráva o zdravotním stavu ověřena soudem u jeho lékaře. Ten doporučil, aby ještě dva až tři měsíce nenastoupil do výkonu trestu. Takže mu bylo vyhověno v plném rozsahu do 15. ledna 2013,“ řekla Právu mluvčí Jeřábková.

Doplnila, že s žádostí o odklad Plíšek také v pondělí podal návrh na obnovu svého procesu. V něm dostalo tresty od tří do šesti let celkem třináct členů skupiny padělatelů značkových cigaret, přičemž Plíšek si jako jeden z hlavních aktérů kauzy vysloužil pět let a peněžitý trest 300 tisíc korun. Pokud by jej nezaplatil, měl by si ve vězení odsedět dalších šest měsíců. Plíšek vinu nikdy nepřiznal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám