Hlavní obsah

Diabetika nechali lidé bez pomoci na ulici tři hodiny a okradli ho

– Kladno
Právo, sts

Nedaleko kladenského sídliště v ulici Československé armády nechali ve středu kolemjdoucí i kolemjedoucí řidiči bez povšimnutí ležet v bezvědomí pětačtyřicetiletého muže. Pomohla mu až po třech hodinách žena, která přivolala strážníky a záchranáře. Městští policisté zjistili, že muž sice dýchá, ale nekomunikuje. Záchranářům už ho předali poté, co mu zajistili základní životní funkce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zdravotníci, kteří ho převáželi do nemocnice, zjistili, že prodělal diabetický záchvat.

Tento případ ovšem nesvědčí jen o lidské přezíravosti, ale také o hyenismu, který v tomto místě překvapil i policisty. Muže, který prodělal záchvat, totiž někdo okradl. Když se probral, sháněl se po tašce s nákupem a dokladech. Ty už strážníci, kteří se proto vrátili na místo, nenašli.

„Že muži nikdo nepomohl, je otřesné, přitom ležel na velmi frekventované ulici a vedle čtyřproudové silnice. Navíc hned vedle hustě obydleného sídliště z 80. let. Jenomže zrovna mezi paneláky je v tomto místě i několik heren, barů a vietnamských prodejen, takže je možné, že si lidé mysleli, že je dotyčný zákazníkem nějaké této provozovny a přehnal to s alkoholem,“ komentovala prostředí, kde se případ odehrál, mluvčí kladenských policistů Michaela Nováková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám