Hlavní obsah

Muž propíchl manželku nožem, soud ho poslal na 16 let do vězení

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Za vraždu manželky poslal ve čtvrtek Krajský soud v Ústí nad Labem 34letého Jiřího Herinka z Teplic na 16 let do vězení. Muž letos v polovině dubna bodl po hádce svou ženu nožem s 20 centimetrovou čepelí. Žena, po které zůstaly tři děti, na místě zemřela. Herink i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Jiří Herink před Krajským soudem v Ústí nad Labem.

Článek

Podle obžaloby letos 14. dubna podnapilý Herink napadl v bytě manželku nejprve pěstí, pak ji v úmyslu usmrtit bodl do podbřišku. Rána hluboká 20 centimetrů přeťala pánevní tepnu a žena na místě zemřela. Nepomohli jí ani záchranáři, které Herink přivolal.

Herink u soudu připustil, že čin spáchal, hned na úvod své výpovědi svého činu i zalitoval. „Každý den si vyčítám, jak jsem ublížil rodině,“ uvedl. Podle své výpovědi nůž z kuchyně přinesla manželka. Prý jí ho sebral a pak jí dal pěstí. Poté do ní prý prudce strčil a nůž jí přiložil k břichu. „Najednou jsem cítil, jak se jí zabodl do břicha,“ řekl.

Záchranářka, která dorazila na místo, u soudu uvedla, že byli voláni jen kvůli opilosti, proto s nimi nejel lékař. Herink prý tvrdil, že opilá žena spadla do křoví. Až později se ukázalo, že má bodné zranění.

Herink podle svědků svou ženu napadl i dříve, sám to přiznal ve dvou případech. Prý když přišla opilá a byla sprostá. Podle čtených výpovědí svědků měla žena často modřiny. V rejstříku trestů má Herink několik záznamů, například za ublížení na zdraví a také za týrání svěřené osoby. Podle soudu bylo ale hlavní přitěžující okolností to, že usmrtil ženu, která měla většinu života před sebou a byla matkou tří dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám