Hlavní obsah

Na Opavsku se další dva lidé otrávili metanolem, jeden je v kritickém stavu

Právo, Novinky, den, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Moravskoslezští policisté vyšetřují další intoxikaci methylalkoholem. Šedesátiletý muž byl s těžkou otravou hospitalizován v nemocnici v Opavě. Je v ohrožení života. Jeho o čtyři roky starší kamarád, který s ním závadný alkohol popíjel, byl rovněž hospitalizován. Ve čtvrtek o tom informovala krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle mluvčí již expertízy potvrdily intoxikaci methylalkoholem a kriminalisté budou nyní zjišťovat původ jedovaté látky.

"Kriminalisté zahájili některé úkony trestního řízení," řekla Novinkám mluvčí.

Pacient s otravou byl hospitalizován ve Slezské nemocnici v Opavě a je v kritickém stavu. „Muž z Opavska byl přivezen do nemocnice ve velmi vážném stavu přibližně 15 minut po půlnoci,“ řekl Právu mluvčí nemocnice Daniel Svoboda.

Policisté následně objevili muže, který s šedesátiletým pacientem alkohol popíjel. „Také u něj byla potvrzena intoxikace methylalkoholem. Policisté na muže apelovali, aby se i on podrobil lékařskému vyšetření, muž totiž nepociťoval zdravotní obtíže,“ popsala  Holčáková. Poté, co byla otrava potvrzena, byl muž hospitalizován v nemocnici.

V souvislosti s kauzou Methyl provedli kriminalisté v Moravskoslezském kraji „dosud na 80 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor,“ uvedla Holčáková.

Podle ní si sdělení obvinění vyslechlo v kraji již 27 osob.

Celkový počet intoxikovaných osob v Moravskoslezském kraji je nyní 33. V celé republice na otravu zemřelo 28 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám