Hlavní obsah

Recidivistka si za pokus o vraždu odpyká 13 let, potvrdil Nejvyšší soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Za pokus o vraždu přítele si čtyřiačtyřicetiletá žena ze Vsetína odpyká 13 let ve vězení. Její dovolání odmítl Nejvyšší soud. Žena přítele dvakrát bodla nožem do hrudníku. V minulosti podobně zaútočila i na svého předchozího partnera. Žena se k činu nikdy nepřiznala.

Článek

Za pachatelku ji u soudu neoznačil ani napadený muž. Podkladem pro rozhodnutí o vině byly výpovědi zasahujících záchranářů a policistů. Zraněný muž jim bezprostředně po útoku řekl, že jej napadla partnerka. Totéž zachytilo také záznamové zařízení na tísňové lince.

Nejvyšší soud se ztotožnil s výhradou odsouzené ženy, podle které jsou výpovědi policistů jako důkaz nepoužitelné. Přesto ale její dovolání odmítl. "Zbývající důkazy, které byly provedeny bezvadně a kterými byly svědecké výpovědi zdravotnických pracovníků záchranné služby, evidentně jsou dostatečným podkladem skutkových zjištění soudů," stojí v usnesení NS.

Útok se odehrál ve Vsetíně předloni v prosinci. Podnapilá žena muži zasadila dvě rány nožem do hrudníku. Napadený přežil bez vážné újmy, ale musel se podrobit operaci. Za podobný útok už ženu odsoudil Okresní soud ve Vsetíně, z vězení se dostala na podmínku předloni v únoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám