Hlavní obsah

Policejní auto na přechodu srazilo ženu, lékaře nikdo nepřivolal

Novinky, Ondřej Kořínek
Slaný

Žena přecházela minulý čtvrtek silnici ve Slaném, když ji srazil policejní vůz. Ke sražené ženě, která šla po přechodu pro chodce, policisté nezavolali lékaře. Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Policejní auto na přechodu srazilo ženu

 
Článek

Nehoda se stala v Pražské ulici. Na kameru umístěnou ve vozidle ji zaznamenal přijíždějící řidič z vedlejší silnice. Na záznamu lze vidět přecházející ženu, do které na konci přechodu narazilo couvající policejní auto. Couvání na přechodu pro chodce ale zakazuje silniční zákon.

Čtenář Novinek, který na místě zastavil, aby se informoval, jestli budou policisté nehodu hlásit a přivolají záchrannou službu, nedostal od policistů žádnou odpověď. Naopak se ho policista ptá, zda má řidič doklady a upozorňuje ho, že může dostat pokutu 1000 korun za jízdu bez bezpečnostních pásů.

Záchranná služba u nehody nezasahovala

Policisté sražené ženě pomohli vstát, podle čtenáře ale nepřivolali záchrannou službu.

To potvrdil mluvčí Středočeské záchranky Petr Mach. „V uvedený čas a v uvedeném místě jsme v tu dobu u žádné dopravní nehody nezasahovali,“ uvedl.

Mluvčí policie Michaela Nováková potvrdila, že se nehoda stala, ale odmítla sdělit další informace a odkázala na inspekci policie.

„Mohu potvrdit, že se inspekce touto nehodou zabývá, ale v průběhu vyšetřování nemohu poskytnout další informace,“ řekla Novinkám mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Reklama

Výběr článků

Načítám